Składniki:
- 200g tofu
- garść mixu sałat
- 1/4 papryki czerwonej
- 1/4 papryki zielonej
- 1 mały pomidor lub kilka pomidorów koktajlowych
- pół ogórka zielonego
- 3 cienkie plasterki czerwonej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżeczka startego imbiru
Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy na tarce i łączymy z oliwą i sosem sojowym. Marynujemy w tym nasz ser jakieś 30 minut i grillujemy z każdej strony aż będzie lekko przypieczone. Warzywa kroimy w kostkę i polewamy marynatą, która została nam z tofu.Grillowany ser kroimy i dorzucamy do sałatki. Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz