poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Omlet z tuńczykiem i awokado

Omlety to dania gdzie można jeść je i na słodko i na słono z przeróżnymi dodatkami. Można dodawać owoce, warzywa różnego rodzaju mięsa każdemu da się dogodzić. Ja ostatnio zrobiłam i tuńczykiem i awokado...mmmm niebo w buzi, przepyszne. Jeśli nie masz czasu z rana na długie gotowanie w kuchni to świetne rozwiązanie.
Składniki:
- 2 jajka
- pół awokado
- pół puszki tuńczyka w sosie własnym
sól, pieprz, szczypiorek

                                         

No cóż nic prostszego....kroimy awokado w kostkę, tuńczyka odsączamy z wody, szczypior kroimy i łączymy wszystko razem z jajami i przyprawami. Smażymy na lekko otłuszczonej patelni. Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz