wtorek, 12 stycznia 2016

Bułka twarogowa

Znudzeni zwykłym pieczywem?...Ja też dla tego dziś propozycja bułki zrobionej z twarogu :) jest pyszna, idealna na śniadanie i jeśli jest pieczona przed podaniem mamy świeżą i ciepłą bułkę. Składniki:
- 125g twarogu półtłustego
- 1 jajko
- 7 łyżek otrębów owsianych
- pół łyżeczki proszku do pieczenia

                              
                                   
 Wszystkie składniki łączymy ze sobą dobrze mieszając. Lepimy bułeczki i dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 30 minut. Z takiej ilości składników wychodzą dwie bułki. Smacznego!!!!

Wartość energetyczna 470 kcal
B-38g  W-41g  T-15g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz