poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Faszerowane pomidory mięsem z indyka i kaszą kuskus

Tym razem pomidorki są z mięskiem. Bardzo lubię faszerowane warzywka tym bardziej, że jest to dość lekki posiłek. Przygotowanie dość szybkie i wiadomo do piecyka;]...opcja faszerowania jest dość ciekawa możemy faszerować warzywa warzywami, mięsem, serami, kaszami od groma tego jest. I większość takich pyszność to jedna wielka bomba witaminowa. Składniki do naszych pomidorów:
- 2 większe pomidory
- 100g mięsa mielonego z indyka
- 4 łyżki kaszy kuskus
- 1 ząbek czosnku
- pół małej cebulki
- 2 plasterki mozzarelli
sól, koperek, słodka papryka

                          
Z kaszą kuskus postępujemy zgodnie z opisem na opakowaniu czyli zalewamy wrzątkiem:)..cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy i dodajemy gotową kaszę. ż pomidorów wydrążamy środek i faszerujemy mięsem, na wierzch kładziemy mozzarelle. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180-200°C na jakieś 40-50 minut. Smacznego!!

1 komentarz: