wtorek, 28 października 2014

Tost z guacamole i tuńczykiem

Mniam co za śniadanko przepyszneee, pożywne i zdrowe. Pamiętaj śniadanie to jedno z ważniejszych posiłków, to nasze paliwo na resztę dnia. Nawet jeśli nie masz czasu na śniadanie, to na pewno na to znajdziesz czas. Guacamole możesz przygotować sobie dzień wcześniej wieczorem. Składniki na guacamole:
połówka awokado
1 ząbek czosnku
sok z cytryny lub limonki
sól, pieprz
Dodatkowo do tosta potrzeba połowy puszki tuńczyka w sosie własnym i 2 kromki chleba razowego.
Wybierzmy miękkie awokado tak by można było go wydrążyć łyżką. Rozdrabniamy awokado widelcem lub blenderem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i sok z cytryny.
Taką pastę kładziemy na jedna kanapkę, a na drugą dajemy tuńczyka rozdrobnionego z puszki. Składamy kanapki jak do tosta i wkładamy do tostera na 1-2 minut...Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz