225g- rozmrożonego szpinaku
50g- sera feta
2 średnie pomidory
1/2 dużej cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz świeżo zmielony do smaku
Ciecierzycę opłukać, zalać wodą i odstawić na noc. Gotować przez około 1-1,5 godziny, aż będzie miękka. Na rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklić drobno pokrojone cebulę i czosnek, dodać szpinak i pomidory pokrojone w kostkę. Dusić pod przykryciem przez kilka minut (do momentu odparowania nadmiaru wody) . Do całości dodać ugotowaną ciecierzycę, doprawić solą i pieprzem dokładnie wymieszać i dusić jeszcze przez kilka minut. Gotowe danie posypać pokruszoną fetą. Smacznego...
Wartość energetyczna 550 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz