poniedziałek, 27 października 2014

Gulasz z indyka

Bez zbędnych opiów po prostu zdrowo i smacznie składniki potrzebne do przygotowania :
150 g- udźca z indyka bez skóry
4 pieczarki
szklanka mrożonej włoszczyzny
1/4 czerwonej papryki
posiekany koperek
ząbek czosnku
liść laurowy, ziele angielskie
sól, pieprz, majeranek
2 średnie marchewki
1 łyżka sezamu
3 łyżki ryżu kolorowego
Indyka pokroić w kostkę przyprawić solą, pieprzem, natrzeć rozgniecionym czosnkiem i majerankiem. Poddusić przez chwilę bez tłuszczu na patelni. W garnku zagotować wodę z liściem laurowym i zielem angielskim. Wrzucić mięso i gotować przez około 30 minut, aż będzie miękkie. Paprykę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Mniej więcej w połowie czasu gotowania mięsa wrzucić pokrojone warzywa i rozmrożoną włoszczyznę. Pod koniec potrawę posypać koperkiem. Tak przyrządzony gulasz podawać z ryżem i gotowaną marchewką pokrojoną w kostkę z prażonym sezamem. Smacznego
Wartość energetyczna 560 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz