niedziela, 2 listopada 2014

Roladki z papryką i selerem naciowym

Wbrew pozorom bardzo szybki obiadek do zrobienia. Jedząc zdrowo cały czas się uczę nowych smaków i nie żałuję ani jednego dnia, że zmieniłam swój cały styl życia. Spróbuj chociaż miesiąc, a zobaczysz, że przy tym zostaniesz. Podaję składniki potrzebne do tego dania:
150g- filetu z kurczaka
łodyga selera
1/4 czerwonej papryki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz biały
3 łyżki kaszy gryczanej
Sałatka:
2 średnie pomidory
pół cebuli
1 łyżka posiekanej świeżej mięty
1 łyżka jogurtu naturalnego
pół łyżeczki ostrej musztardy
1 łyżka białego octu winnego
1 łyżka oliwy z oliwek
pół ząbku czosnku
sól, pieprz czarny
 Roladki: Kurczaka umyć, osuszyć, lekko rozbić, oprószyć solą i białym pieprzem. Paprykę i seler naciowy pokroić w paski i ułożyć na filecie. Mięso zwinąć i spiąć wykałaczką. Roladki podsmażyć lekko ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie piec do miękkości w rozgrzanym do 180°C piekarniku.
Sałatka: Pomidory pokroić w plastry i ułożyć na nich cebulkę pokrojoną w cienkie w talarki. Doprawić solą i pieprzem. Posiekany czosnek wymieszać z jogurtem naturalnym, oliwą z oliwek, musztardą i octem winnym. Sałatkę polać przygotowanym sosem i posypać posiekaną miętą. Podawać z kaszą gryczaną. Smacznegoooo
 Wartość energetyczna 582 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz