- 15 łyżek płatków owsianych
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki orzechów laskowych
- 2 łyżki płynnego miodu naturalnego
- 4 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka stopionego masła
- szklanka jogurtu naturalnego
- wybrane owoce
Na suchej patelni uprażyć słonecznik, a w rondelku roztopić masło. Na blachę wysypać płatki owsiane, płatki migdałowe, posiekane orzechy, wiórki kokosowe i uprażony słonecznik. Posypujemy wszystko cynamonem. Następnie polać płynnym miodem i roztopionym masłem. Całość dokładnie wymieszać i piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C. Jedna porcja granoli to 5 łyżek. Dodajemy do jogurtu naturalnego i wrzucamy nasze ulubione owoce...Smacznego!!!
Wartość energetyczna około 495 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz