środa, 7 stycznia 2015

Pasta z awkado i serem feta

Moje drugie śniadanko mmmm nie mogłam się powstrzymać i nadgryźć. Niebo w gębie... awokado jest moim codziennym składnikiem dań czy to śniadanie obiad czy też drugie śniadanie. Używam go zarówno jako zamiennik masła (chociaż i masło też czasem jem,bo jest potrzebne organizmowi) jak i główny składnik sałatek. Dostarcza nam witamin takich jak: A, B1, B2, C, E, PP, K, H i kwas patentowy. I jak tu go nie uwielbiać . Podaje prosty, szybki , smaczny i niezwykle zdrowy przepis na drugie śniadanie:
- pół awokado
- cienki plaster sera feta
- mały ząbek czosnku
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- 3 czarne oliwki
- natka pietruszki
sól, pieprz
       
                     

Awokado rozgnieść widelcem razem z serem feta. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę , posiekane oliwki, posiekaną natkę oraz sok z cytryny. Wszystko razem mieszamy doprawiając solą i pieprzem. Smacznegoo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz