niedziela, 21 czerwca 2015

Tosty bez chleba?? No jasne!! Tosty z otrębów.

Uwielbiam tosty !! Czy to z ciemnego chleba czy też bez chleba:). Jedni mówią, że nic nie zastąpi chleba, a dla mnie te tosty są bardzo zbliżone do normalnych. Są po prostu pyszne! Można je zrobić wstawić do lodówki i wziąć do pracy lub w trasę i nie twardnieją. Składniki do naszych tostów:
- 3 łyżki otrębów pszennych
- 3 łyżki otrębów owsiancyh
- jajko rozmiar L
- pół łyżeczki sody
- 3-4 łyżki mleka
- 1/4 papryki czerwonej
- szczypiorek
- 2 plastry wędliny
- 2 plastry sera żółtego
sól, zioła prowansalskie, słodka papryka

                             


Paprykę, ser i szynkę kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy i teraz nic prostszego jak połączyć wszystkie składniki ze sobą i dobrze wymieszać. Odstawiamy naszą masę na jakieś 20 minut(ja przyszykowałam dzień wcześniej). Wkładamy masę do tostera i trzymamy jakieś 5-7 minut. Jeśli ktoś nie ma tostera możemy usmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu w formie kotlecików.
Wyśmienicie smakują z ketchupem mmmm, bo przecież śniadania są najlepsze....Smacznegoo!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz