niedziela, 28 czerwca 2015

Deser z awokado

Awokado mogę jeść pod każdą postacią do sałatek, jako masło na chleb, pokrojone do kanapek, do koktajli, a tym razem i do deseru. W smaku jest jak kremowy jogurt z zielonym jabłuszkiem...mmmmmniammm. Chyba nikomu nie trzeba mówić, że awokado jest bardzo zdrowe spala naszą tkankę tłuszczową, mimo że jest bardzo kaloryczny są to kalorie pełne wartości odżywczych, obniża ciśnienie krwi dużo by wymieniać. Możesz śmiało ten deser zjeść na podwieczorek i do tego jego zrobienie zajmie Ci 5 minut. Potrzebne składniki:
- pół awokado
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- kilka kropel soku z cytryny

                           

Awokado rozgniatamy widelcem, skrapiamy go sokiem z cytryny. Dodajemy jogurt i miód i wszystko razem mieszamy. Gotowe:) Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz