wtorek, 15 września 2015

Makaron tagliatelle z kremowym szpinakiem

Nie ukrywam, że szpinak uwielbiam pod każdą postacią i w smoothie, sałatkach , daniach głównych i do tego jest bardzo zdrowy, a dobrze przemycony pokochają i nasze dzieci:). No to co nie będę się tu za dużo produkować tylko przejdę od razu do składników:
- 150g szpinaku mrożonego
- 160g pieczarek
- 2 łyżki fasoli czerwonej z puszki
- 1 ząbek czosnku
- pół cebuli
- 1 łyżka mascarpone lub serka kremowego
- 70g makaronu tagliatelle
- 1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz, bazylia



Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy nasza cebulka się zarumieni wrzucamy na patelnię pokrojone w plastry pieczarki i dusimy jakieś 5 minut. Następnie wrzucamy nasz szpinak czekamy, aż odparuje woda i dodajemy fasolę i serek. Mieszamy do uzyskania jednolitego koloru. Na koniec doprawiamy i gotowe. Podajemy z makaronem. Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Ale sie ciesze,ze znalazlam ten blog! Juz mi brakowalo pomyslow na smaczne I zdrowe dania!Na pewno bede czestym gosciem☺pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń