sobota, 11 kwietnia 2015

Zapiekanka jaglana z jabłkiem

Nie zapomniałam o łasuchach spokojnie!;]...Świetna zapiekanka na słodko. Ja osobiście rzadko jadam na słodko, bo sama nie przepadam ale czasem też mam chęć. Smakuje ono jak jabłecznik w innej odsłonie jest naprawdę pyszne i niezwykle odżywcze. Idealnie pasuje na dostarczenie energii. Wrzucam przepis i lecę na trening tak, tak w weekendy też nie odpuszczam. Oto składniki jakich potrzebujemy:
- 1średnie jabłko
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 150ml mleka 2%
- 150ml wody
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka wiórków kokosowych

                               

Obieramy jabłko ze skóry i kroimy w plasterki. Kaszę jaglaną gotujemy z wodą i mlekiem. Po ugotowaniu kaszy odsączamy z wody i mleka i dodajemy cynamon, miód i wiórki kokosowe. Dzielimy kaszę na dwie części. Połowę układamy na dnie naczynia żaroodpornego następnie kładziemy jabłka i ponownie zakrywamy kaszą. Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz