środa, 8 kwietnia 2015

Krem z pomidorów

Uwielbiam takie podwieczorki...mmm....kremy pod każdą postacią. Chociaż powiem szczerze, że krem z kalafiora mi nigdy nie wychodzi. Jeśli macie jakieś fajne przepisy na niego poproszę;].
Tym czasem podaję składniki potrzebne do kremu z pomidorów na 2 porcje:
- 5 pomidorów
- szklanka mrożonej włoszczyzny
- 1 szklanka bulionu
- łyżka jogurtu naturalnego
pieprz, koperek
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka oliwy z oliwek
             

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek , po chwili dodajemy włoszczyznę oraz bulion. Dusimy do momentu aż pomidory będą bardzo miękkie i doprawiamy. Na koniec blendujemy, dodajemy jogurt i posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Smacznegooo!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz