piątek, 10 kwietnia 2015

Leczo pieczarkowo-cukiniowe z mozzarellą

Takie leczo proponuję jako posiłek na kolację. Jest lekkie, warzywne i pyszne. Szczerze wolę leczo składające się z samych warzyw bez żadnego mięsa. No, ale co kto lubi:). To leczo jest wybitnie pyszne i to też za sprawą roztopionej mozzarelli. Podaję składniki potrzebne do naszej kolacji:
- 200g pieczarek
- 200g cukinii
- pół papryki czerwonej
- 3-4 plastry mozzarelli
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, papryka słodka, papryka ostra



Pieczarki szatkujemy w cieniutkie plasterki, cukinię i paprykę kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do rondelka i dusimy aż cukinia zrobi się miękka. Doprawiamy i dodajemy koncentrat. Na koniec wrzucamy pokrojoną mozzarelle w plastry i trzymamy na ogniu do momentu roztopienia się sera. Gotowe!! Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz