środa, 15 kwietnia 2015

Carpaccio z buraka

Zjadłam i pokochałam mmmm....super pomysł na podwieczorek!! Możecie także taką kombinację podać na kolację, ale z dodatkiem sera koziego lub pleśniowego. Chyba poczułam wiosnę i pojawiły się piękne kolory na moim talerzu:)...Może i samo gotowanie lub pieczenie buraka jest długie,ale na prawdę warto. Składniki potrzebne na nasz megaa zdrowy pełen witamin podwieczorek:
- 2 małe buraki
- mała garstka rukoli
- łyżka pestek słonecznika
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz

                       

Buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Kiedy buraki będą miękkie obieramy je i kroimy w cieniutkie plasterki. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym i polewamy buraki i rukolę. Na patelni bez tłuszczu uprażyć słonecznik i posypać naszą sałatkę. Smacznego!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz