sobota, 10 października 2015

Warzywa w sosie sojowym z tofu

To kolejny ciekawy przepis z serem tofu. W poście o sałatce z tofu napisałam właściwości jakie ten ser posiada więc nie będę się powtarzać jeśli was to ciekawi to zajrzyjcie. Składniki potrzebne na jedną porcję:
- 200g mieszanki warzyw chińskich
- 200 g tofu
- 50g makaronu ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz cayen, imbir, odrobina curry

                                
                                
Nasze warzywa wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy jakieś 8 minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę tofu i dodajemy sos sojowy i przyprawy, czekamy aż nasze tofu się zarumieni i będzie miało lekko przypieczona skórkę. Nasze danie możemy posypać sezamem. Pysznie smakuje z makaronem ryżowym. Smacznego!!
Wartość energetyczna 578 kcal
B-32g W-58g T-23g


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz