środa, 4 lutego 2015

Granola z jogurtem naturalnym na śniadanie

Moje śniadanie dziś było rozkoszne...przepyszny smakk, dużo zdrowej energii. No to podaje składniki potrzebne do naszej granoli. Spokojnie to granola na kilka razy;]:
-  15 łyżek płatków owsianych
-  2 łyżki wiórków kokosowych
-  2 łyżki pestek słonecznika
-  2 łyżki płatków migdałowych
-  2 łyżki orzechów laskowych
-  2 łyżki płynnego miodu naturalnego
-  4 łyżeczki cynamonu
-  1 łyżka stopionego masła
-  szklanka jogurtu naturalnego
-  wybrane owoce
 


 Na suchej patelni uprażyć słonecznik, a w rondelku roztopić masło. Na blachę wysypać płatki owsiane, płatki migdałowe, posiekane orzechy, wiórki kokosowe i uprażony słonecznik. Posypujemy wszystko cynamonem. Następnie polać płynnym miodem i roztopionym masłem. Całość dokładnie wymieszać i piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C. Jedna porcja granoli to 5 łyżek. Dodajemy do jogurtu naturalnego i wrzucamy nasze ulubione owoce...Smacznego!!!
 Wartość energetyczna około 495 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz