środa, 13 stycznia 2016

Zupa pomidorowo-kokosowa z krewetkami

Zupka jest bardzo, bardzo dobra i do tego sycąca. Po świątecznym obżarstwie mam ostatnio ochotę na lekkie dania:)...Składniki potrzebne do naszej zupki:
- 5 krewetek tygrysich
- 2 pomidory
- 30g koncentratu pomidorowego
- 30g orzechów nerkowca
- pół szklanki mleczka kokosowego
- 1 łyżka oleju
sok z limonki, świeży imbir, pieprz cayen, czosnek, pieprz

                               


 Orzechy prażymy na suchej patelni, podprażone drobno siekamy nożem i odkładamy do miseczki. Krewetki smażymy na oleju razem z posiekanym czosnkiem. Do krewetek dodajemy obrane pomidory pokrojone w kostkę, mleczko kokosowe, koncentrat oraz łyżkę soku z limonki. Dusimy razem wszystko jakieś 3-5 minut. Doprawiamy i podajemy zupę posypaną orzechami. Smacznego!!    
Wartość energetyczna 580 kcal                         

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz