- 1 garść mix sałat
- 1/3 szklanki ciecierzycy
- 1 plaster łososia wędzonego
- ½ średniego awokado
- 6 czarny oliwek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny
sól, pieprz czarny świeżo mielony, oregano
Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na noc do lodówki. Następnie odsączamy i na rozgrzanej oliwie podgrzewamy do miękkości ok 15 minut. Pod koniec oprószyć solą i suszonym oregano. Na sałatę położyć pokrojone oliwki, awokado oraz łososia. Całość polać oliwą z oliwek i sokiem z limonki lub cytryny. Doprawić pieprzem oraz solą. Na koniec sałatkę posypujemy ciepłymi ziarnami ciecierzycy. Smacznegoo!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz